X

10 lucruri pe care să NU le arunci niciodată în toaletă

10 lucruri pe care să NU le arunci niciodată în toaletă. Atunci când turnăm gunoiul de pisică în toaletă sau turnăm grăsimea rămasă, nu ne dăm seama că acesta poate cauza înfundarea toaletei. Iată care sunt obiectele pe care nu este recomandat să le aruncăm în toaletă, deoarece pot provoca blocaje, iar unele dintre ele deteriorează sistemul central de canalizare.

10 lucruri pe care să NU le arunci niciodată în toaletă

Pastile

Credeți că cel mai sigur mod de a elimina medicamentele vechi este să le aruncați în toaletă? Nu mai faceți acest lucru, dăunează situației ecologice: compușii chimici ajung în sistemul central de canalizare și, în cele din urmă, în sistemul de alimentare cu apă.

CITEȘTE ȘI: Condimentul care îți poate curăța toaleta cu desârșire: Elimină calcarul și petele galbene

Pachete de țigări

Filtrele de țigări nu durează foarte mult să se descompună, iar țigările în sine sunt pline de substanțe chimice toxice care pot ajunge în sistemul central de alimentare cu apă.

Plasturi

Majoritatea tipurilor de plasturi sunt fabricate din plastic, ceea ce înseamnă că nu se descompun. Dar chiar și un bandaj de tifon poate bloca toaleta.

Ața dentară

Dacă tot arunci ața dentară în toaletă, aceasta se poate încurca, formând un smoc destul de mare care va îngreuna tragerea apei.

Nisipul pentru pisici

Așternutul pentru pisici este format din clei care se poate umfla și se poate lipi rapid de toaletă, provocând o blocare. Umplutura din gel de siliciu și granule se umflă rapid în apă, formând cocoloașe dense și, de asemenea, nu se descompune, așa că nu trebuie spălată sub nicio formă.

Așadar, conținutul litierei poate fi aruncat în toaletă, dar se umflă puternic în apă și poate cauza înfundarea, așa că aruncațil în cantități mici, mai degrabă decât să goliți întreaga cutie de gunoi în toaletă dintr-o dată, sau alegeți o altă metodă de eliminare.

Grăsimi și uleiuri

Grăsimile și uleiurile pot fi lichide numai atunci când sunt fierbinți. Cu toate acestea, știm cu toții cum arată supă bogată în grăsimi atunci când o scoatem din frigider. Grăsimea se transformă într-o crustă, iar aceeași crustă se depune pe țevi în timp, ducând în cele din urmă la blocaje și provocând mirosuri neplăcute.

Produsele de igienă feminină

Acestea sunt concepute pentru a absorbi umiditatea, ceea ce înseamnă că se pot umfla foarte mult în apă, ceea ce poate duce la înfundări.

Părul

Părul este principala cauză a înfundării dușurilor și a căzilor de baie. Rămân în scurgere și, în timp, grăsimea și alte depuneri se depun pe ei, transformându-i într-un ghem care poate înfundă conducta de scurgere. Situația este aceeași și în cazul toaletei. O minge de păr poate provoca blocarea scurgerii.

Scutecele

Oricine a încercat știe că scutecul se va lipi cel mai probabil și nu va trece. Dar dacă reușiți să-l aruncați în toaletă, trebuie să știți că unele tipuri de scutece sunt fabricate din materiale care devin toxice atunci când sunt expuse la apă pentru o perioadă lungă de timp.

CITEȘTE ȘI: Cum să păstrezi curată principala sursă de bacterii și murdărie din casă: 5 trucuri care te ajută să ai o toaletă curată

Prezervativele

Par inofensive, dar sunt fabricate din latex și nu se descompun. Au capacitatea de a se întinde și de a adera la pereții țevii, închizând spațiul. De asemenea, prezervativul se poate umple cu aer și poate provoca un blocaj grav. Așa că va trebui să chemați un instalator și să eliminați blocajul, recomandă actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro